Skip to content

Издателство „Архимед“

Книга за ученика по математика за 6. клас

Автори: Здравка Паскалева, Мая Алашка, Райна Алашка

ISBN: 978-954-779-220-3

Година: 2017

Страници: 240

Вид: Учебно помагало

Цена (търговска): 11.00 лв.

Eдинични бройки към сайта на store.bg и ciela.bg.

Описание

Предлаганата „Книга за ученика за 6. клас“ е помагало по математика, разработено по новата учебна програма на МОН и може успешно да се ползва от всички петокласници, независимо по кой от действащите учебници се обучават в училище.

Първата част на помагалото съдържа задачи върху учебния материал, подредени тематично по реда на новата програма по математика за 6. клас. Задачите са на три нива на сложност – достъпни за всички ученици; такива, които осигуряват допълнителна самостоятелна работа за отлична подготовка; задачи за ученици с повишен интерес към математиката. 

Във втората част са включени 35 теста, като:

  • тестове от №1 до №20 включват 2 теста за входно ниво и по 3 теста за всяка от шестте теми, разработени в учебника. Те са предназначени за всички ученици и могат да се ползват през цялата учебна година за преговор или проверка на знанията по съответната тема;
  • тестове от №21 до №35 са върху целия учебен материал по математика за 6. клас. Те са предназначени за всички ученици и осигуряват подготовка по математика за НВО след 7. клас. Могат да се използват за годишен преговор и изходно ниво. 

Книгата съдържа решения на някои от тестовете и отговори на задачите. 

Учебната система по математика за 6. клас на издателство „Архимед“ се състои от:

– учебник;

учебна тетрадка № 1;

учебна тетрадка № 2;

книга за ученика