Skip to content

Издателство „Архимед“

История за 5. Клас

Автори: Калин Порожанов, Александър Порталски, Катя Бенчева, Милена Менкова

ISBN: 978-619-7271-08-9

Година: 2018

Страници: 144

Вид: Учебник

Цена (търговска): 18.60 лв.

Цена (за държавна поръчка): 14.90 лв.

За поръчки на единични бройки можете да се обръщате към нашите партньори от store.bg и ciela.bg.

Описание

Учебникът за 5. клас на издателство „Архимед“ е в съответствие с изискванията на актуалната учебна програма. Одобрен е от МОН.

„Новата учебна година носи много различни изживявания за вас. Навлизате в друго образователно ниво, срещате се с много нови учители, изучавате много нови учебни дисциплини. Една от тях е „История и цивилизации“. Тя ще ви разкаже за „детството на света“, за праисторията и древната история. Не се страхувайте, ще видите колко е интересно и колко познати ще ви се сторят някои от историите в този учебник. Преди хиляди години хората са мислили и преживявали събитията съвсем като нас и са ни оставили много свидетелства за това – и писмени, и образни. Почти всички образователни системи започват обучението по история с древността – тя е разказана като приказка. Но вие вече знаете, че всяка приказка има „зрънце“ истина и носи различни поуки.

Историите, реални или митологични, разказват за примери на гражданска и воинска доблест, за велики учени, политици и творци. Светът помни имената им вече над 2 000 години. С гордост ще се убедите, че нашите предци са заемали своето достойно място редом с представители на най-известните държави и култури на древността. За да можете да определите това място, трябва да познавате и големите паметници на световното културно наследство и забележителните обекти по нашите земи.

Целта на учебника не е да ви научи на всичко важно, което учените знаят. Информацията е огромна. Ние се надяваме да ви бъде интересно и занимателно, да разгръщате страниците с интерес. Тогава сами ще намерите още много информация за всичко, което ви е направило впечатление. Така ще започнете да си обяснявате света, в който живеете. Ще разберете, че само активното поведение на гражданите може да им даде бъдеще, което да искат да завещаят на децата си. Отделяйте често от времето си, за да попивате нова информация от страниците и екраните пред вас. Повярвайте ни, навлизането в далечното минало може да бъде голямо приключение!“

Авторите