Skip to content

Издателство „Архимед“

История за 6. клас

Автори: Георги Н. Николов, Ивайла Попова, Веско Обрешков, Красимир С. Кръстев

ISBN: 978-619-7271-09-6

Година: 2017

Страници: 152

Вид: Учебник

Цена (търговска):  18.50 лв.

Цена (за държавна поръчка): 14.50 лв.

За поръчки на единични бройки можете да се обръщате към нашите партньори от store.bg и ciela.bg.

Описание

Учебникът за 6. клас на издателство „Архимед“ е в съответствие с изискванията на актуалната учебна програма. Одобрен е от МОН.

„Здравейте, ученици!

Тази година по история ще изучавате миналото на средновековна България, Византия и Европа. Това е един от най-интересните периоди от миналото на човечеството. Тогава се създали средновековните държави и се формирали европейските народи, повечето от които съществуват и до днес. Историята на Средновековието била изпълнена с героични войни, кръстоносни походи и кървави сражения. Заедно с това то се превърнало в мост, по който били пренесени ценностите на античната цивилизация, за да достигнат до наши дни. Тогава били направени и големи технически открития, които използваме и до днес.

Всекидневието на средновековното общество било много тясно свързано с християнската църква. Затова историците се шегуват така: „Щом говорим за Средновековие, трябва да мирише на тамян“. Средновековните хора живеели по-кратко от нас, а техният живот бил изпълнен с много труд. Това била епоха, в която имало и големи веселби, царски сватби и пищни забавления. Да не забравяме и това, че днешните европейци са потомци именно на онези хора, които са живели на континента през периода ІV – ХVІІ в. Общото минало сближава и днес европейските народи. Надяваме се написаните уроци да са интересни за Вас, а поставените задачи и въпроси да Ви улеснят в усвояването на материала. Дано сред Вас има и бъдещи историци! Затова знайте – най-важното е да проявите трудолюбие и любопитство!“
От авторите